SKIDSKOLANS VECKOKURSER
Skidskolegrupperna erbjuder rolig och nyttig aktivitet åt barn i åldern 4 till 12 år. Skidskolegrupperna rullar på i totalt åtta gånger. Skidskolan inleds lördagen den 12.1.2019. Grupperna håller paus för sportlov under vecka åtta.
 
Grupperna är indelade enligt kunskapsnivå: Grön, Blå, Röd och Race. Dessutom har vi två Freestyle-grupper. Läraren anpassar undervisningen enligt gruppen och kan i början av säsongen föreslå gruppbyte.
 
Grön: Inkörsporten för nya skidåkare! I gröna gruppen behöver man inte tidigare erfarenhet av utförsåkning, men man bör vara minst 4 år gammal. Gröna gruppen börjar i repliften i barnbacken.
 
Blå: I blåa gruppen skidar de som kan göra plogsvängar och klarar sig i knappliften, om inte helt ensamma så med lite hjälp av skidläraren. Vi tränar mot säkrare svängar genom roliga och varierande lekbetonade övningar. Ofta är barnen 5-7 år gamla, men kunskapsnivån går före ålder.
 
Röd: Den röda gruppen riktar sig till dem som redan är erfarna skidåkare. Här är det frågan om fartfylld skidåkning och barnen övar skärande svängar med parallella skidor. Barnen är ca. 7-10 år gamla. När man klarar sig bra i den röda gruppen, kan man enligt intresse flytta över till Race-grupperna och vidare till juniorträningsgrupperna.
 
Race: I Race-grupperna satsar vi på mångsidighet med bl.a. carving, avancerade övningar, hopp och banåkning. Eleverna är oftast mellan 8-12 år och erfarna skidåkare. Race-grupperna samarbetar med juniorträningsgrupperna.
 
Kidz Freestyle: Denna grupp är ämnad för 5-7 åringar som redan kan skida med parallella skidor och klarar av liften utan hjälp. Twintip-skidor och ryggpansar rekommenderas. Vi övar en stabil åkstil, baklängesåkning, puckelpist och naturligtvis hopp.
 
Junior Freestyle: Denna grupp är ämnad för 8-13 åringar som redan kan skida med parallella skidor och lite skär. Twintip-skidor är obligatoriska och ryggpansar rekommenderas. Här arbetar vi vidare på en stilig, avslappnad åkstil åt båda hållen. Vi åker puckelpist och annan krävande terräng. Därutöver tränar vi naturligtvis diverse mer krävande hopp och rails.
 
Snowboard: Detta är en grundkurs i snowboardåkning. Nivån anpassas dock enligt åkarnas nivå.
 
VUXNAS CARVINGGRUPP
FK-37 erbjuder också skidundervisning åt vuxna medlemmar som vill förbättra sin skidteknik. Vuxnas carvinggrupp går av stapeln fem måndagar samtidigt som barnens skidskola och träningsgrupperna rullar på. Välkommen med!
 
SKIDSKOLANS SCHEMA:
Säsongen 2018/2019 ordnas barnens skidskola enligt följande:

Måndagar                               kl. 18:00 - 19:20

Torsdagar                               kl. 18:00 - 19:20

Lördagar                                 kl. 09:30 - 10:50, 11:00 - 12:20, 13:00 - 14:20

 

  IMG 1620 800x533           IMG 1627 small 800x533