Freestyle & Off-pist

Freestyle-träningar i Swinghill

DSC 0308 654x1024

FK har under de senaste åren etablerat sig allt starkare inom Freestyle. Dessutom är Swinghills park numera stor och superfin.

I år sköts klubbens träning inom Freestyle av skidskolan. Det finns grupper både på måndagar och lördagar.

Kontakta Alexandra (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) i frågor gällande detta.

Dessutom finns det ett stort gäng av ivriga och duktiga åkare som dagligen ordnar sina egna "sessare" i parken. Gå modigt med i gänget och be om hjälp om du är fundersam över något.

 

 

Freeride (Off-Pist)

Snösäkerhet

DSC 0146 1024x685

Med ett kraftigt växande intresse för off-pist åkning speciellt bland yngre skidåkare känner vi att även klubben skall ta sitt ansvar i att utveckla kunskaperna i snösäkerhet. 

Endast kunskap och erfarenhet minskar risken att bli tagen av en lavin eller råka utför andra faror (crevasser/seraccer, utrutchningar, gå vilse osv). Vi kommer vidare att fortsätta skolningen med bla lavintranciver övningar.

Klubben har anskaffat fyra lavintrancivers av modellen Ortovox Zoom+ samt tillhörande spade+sökstång. Dessa kan av medlemmar hyras ut för en nominell avgift (10,-/vecka/set). Redskapen förvaras i stugan. Observera att du alltid själv är ansvarig för att batterierna är ok och trancievern fungerar. Instruktioner finner du här: http://issuu.com/ortovox/docs/ox-gal-zoom__webres

Händelsekalender

Login Form