Fjällskidarklubben –37 rf är en förening vars syfte är att främja skididrotten, så väl de alpina grenarna som friåkning och freestyle. Föreningen registrerades 1937 av ett gäng glada gossar med intresse för teknikåkning.

Slalomåkning var inte direkt en folksport på den tiden. Gossarna kunde knappast tänka sig att deras förening, som kom till för att medlemmarna skulle ha det roligt, senare skulle utvecklas till en seriös skidförening med egen backe, stuga och flere hundra medlemmar, eller att föreningen en dag skulle ha representanter i både VM och OS.

I dagens läge har Fjällskidarklubben –37 ca. 500 medlemmar, varav 125 är ständiga. Verksamheten i backen drivs av företaget Swinghill Oy Ab. Fjällskidarklubben ordnar tränings- och tävlingsverksamhet för sina medlemmar. Dessutom hoppas vi som driver FK-37 förstås att medlemmarna skall njuta av vår verksamhet!

Händelsekalender